Bognár „fali diplomájával” foglalkozik a rendőrség

Bognár „fali diplomájával” foglalkozik a rendőrség

Átiratot kapott Arad Polgármesteri Hivatala a városi rendőrségtől, amelyben Bala Dănuţ parancsnok, főfelügyelő és Burtă Valentin, a közrendi osztály vezetője, főfelügyelő azt kérdezik, hogy a Bognár Levente alpolgármester irodája melletti „kép” mit ábrázol, milyen okból került az intézmény falain belülre, és ha ebben a tekintetben betartották-e a törvényes előírásokat.
Az ügy előzménye, hogy Angel Popescu, a Noua Dreaptă szélsőséges román szervezet aradi elnöke panasszal fordult a prefektúrához, hogy mit keres egy magyar nyelvű „diploma” a polgármesteri hivatal épületében, Bognár alpolgármester irodájánál. A prefektus pedig, ahelyett, hogy átsétált volna a folyosón, hogy megnézze, vagy átküldte volna valamelyik beosztottját, továbbította a beadványt a rendőrségre!
A rendőrparancsnok, ahelyett, hogy kiküldött volna valakit, nézze már meg, mi lóg a falon, átiratban kért magyarázatot a polgármesteri hivataltól. Megjegyzendő, a polgármesteri hivatal nyitott intézmény, bárki bemehet megnézni, micsoda „förtelem” ékeskedhet Bognár falán.
Amint a mellékelt fotón látható, a Bognár Levente irodájához vezető ajtó mellett Atzél Péter egykori aradi polgármesternek (1867-1871 között) 1869-ben adományozott díszpolgári cím található a falon. Egyébként itt kell bemenni Cătălin Ţiţirigă alpolgármesterhez is (előszobájuk közös), ám a Noua Dreaptă vezérének, a rendőrségnek csak a magyar alpolgármester „irodája” volt a probléma.
A Városháza folyosóin számtalan korábbi aradi polgármester portréi, fontos, kiemelkedő városi dokumentumok másolatai láthatóak. Mert őrzik az aradi hagyományokat, névtől, nemzetiségtől függetlenül.
A polgármesteri hivatal szintén átiratban ad majd választ.

(irházi)

(Aradi Nap-fotók: fent, Bognár Levente, lent a díszpolgári cím)

 

787

Categories: Aktuális, Slider