Kórházbukta: visszahúzzák a melléképületek

Kórházbukta: visszahúzzák a melléképületek

Hiába fektetett a fenntartó megyei tanács saját költségvetéséből több millió eurót a megyei kórház tatarozására, fejlesztésére, műszaki ellátására, az országos kórházi akkreditációs szakbizottság (CoNAS) vizsgálatán elbukta az első felmérést. Teodora Olaru igazgatónő szerint azért, mert a CoNAS egységes egészként kezeli őket, s a megyei kórház főépületében működő osztályok hiába fejlődtek, visszahúzza őket a más épületekben működő járványkórház, pszichiátria és szülészet. Sajnos a CoNAS-t nem érdekli, hogy ezek visszaszolgáltatott ingatlanokban működnek még mindig, amelyekbe a megyei tanács nem fektethet pénzt, mert onnan költözniük kell.
S az is más kérdés, hogy a Ponta-kormány amióta hatalomra került Aradnak egyetlen lejt sem adott a problémák megoldására, a megyei tanácsnak minden fejlesztést saját forrásból vagy uniós pályázatokból kell megoldania. Az aradi PSD-s szenátorok, képviselők semmit nem tesznek a megye egészségügyi helyzetének javítására, csak azért, mert a megyei tanács ellenzéki. Vagyis saját választóikat alázzák meg.
Az Arad megyei kórházak közül csak a borosjenői kapott „átmenő jegyet”, más kérdés, hogy ott meg az orvoshiány akadályozza a gyógyítást, hiába a pöpec kórház, ha nem műtenek, nincs megfelelő sürgősségi ellátás, és Aradra küldenek minden problémás esetet.

(irházi)

 

(Aradi Nap fotó: a megyei kórházban)

Categories: Aktuális, Slider