Ma elindult az első két Imperio villamos [VIDEÓ]

Ma elindult az első két Imperio villamos [VIDEÓ]

Szerencsére senkinek nem jutott eszébe, hogy a ma délben az UTA-téri depóból elinduló első két Siemens Imperio előtt villogó sárgára állítsák a jelzőlámpákat, így legalább Gheorghe Falcă polgármester, Nicolae Ioţcu megyei elnök, és kíséretük is láthatták, mennyire döcögős a városban a tömegközlekedést. És szintén szerencsére, a két új villamos minden pirosat kifogott, így az UTA-tól a Városházáig húsz percet (!) tartott az út. A döcögő járművön természetesen helyet foglalt Valer Blidar, a gyártó Astra Személyvagongyár vezérigazgatója is. Gheorghe Falcă az Aradi Napnak elmondta még a villamoson, hogy ha lezárul a teljes vonalfejlesztési projekt, akkor átállítják a jelzőlámpákat, s a szerelvények zöld utat kapnak.
A próbajárat a Vörös Ökörnél fordult, majd a Városháza előtti, külön erre a célra hozott emelvényről hangzottak el az avató beszédek.
A két zöld színű, kényelemben, belső dizájnban igencsak lecsupaszított Siemens Imperio ezt követően, próbaüzemben, de beáll a forgalomba, s az már szerencse kérdése, kinek sikerül elcsípnie.
(A lenti fotón: Gheorghe Falcă, Valer Blidar)
Az Aradi Nap felvette az „első métereket”:

 

 

 

 

Categories: Aktuális, Slider