Füzesgyarmat is gyúrt a Kolbászfesztiválon

Füzesgyarmat is gyúrt a Kolbászfesztiválon

Múlt héten csütörtöktől vasárnapig Békéscsaba, ezen belül is a Sportcsarnok és környéke volt a kolbász fővárosa. Minden napra jutott valami izgalmas újdonság, négy napig minden a gasztronómiáról, a város és vidék értékeiről, a kulturált szórakozásról szólt. Kolbászkészítő versenyek, disznóvágás bemutatók, zenei fellépők szinte minden műfajból, családi és gyerekprogramok várták az érdeklődőket reggeltől estig.

A legnagyobb érdeklődés a szombati kolbászgyúró versenyt övezte, melyen Füzesgyarmat négy asztalnál az alábbi résztvevőkkel indult: a város önkormányzatát Bere Károly polgármester képviselte, a Körös-Sárrét Turizmusáért Egyesület Molnár Sándor elnök, Vésztő polgármestere vezetésével vett részt, a cégeket Báló Zsolt, a Macskási Tej Zrt. igazgatója képviselte, jelen volt Pikó Csaba is, a Golden Pallet Kft. ügyvezető igazgatója, valamint Hegedűs Zsolt, az Ösvény Esélynövelő Alapítvány vezetője.
A füzesgyarmati versenyzők két db színes molinóval hívták fel magukra a figyelmet, illetve jelezték a szurkolóknak, hol is vannak pontosan a zsúfolásig megtelt sátorban. Az összesen több mint 550 csapat egyszerre 3 helyszínen, közel 3000 kg húst használt fel. Pörögtek a kezek, fogyott a pálinka, végig vidám hangulat uralkodott
E részvétel különleges értéke a jókedv mellett, hogy a civil és a vállalkozói szféra összefogása valósulhatott meg ezen a rangos eseményen, népszerűsítve Füzesgyarmat városát és a Körös-Sárrétet. A megjelenést Tőkésné Gali Mónika, a Körös-Sárrét Turizmusáért Egyesület titkára, egyben a Tourinform Körös-Sárrét Iroda vezetője szervezte és koordinálta.
A Tourinform Körös-Sárrét Iroda is részt vett térségünket népszerűsítő kiadványaival a Kolbászfesztivál kiállításán. Standját sok érdeklődő felkereste, akiket érdeklődési körüknek megfelelő információkkal, programajánlatokkal láttak el az iroda munkatársai. A legnépszerűbb kiadványok a Körös-Sárréti leporelló, a fürdők brosúrái, valamint a térségi kistérkép voltak. Most is nagyon kedveltté vált az öt kérdésből álló turisztikai totó, melynek kitöltéséért ajándék hűtőmágnes járt. Érdekes módon a messziről érkezett vendégek is tudták a választ (vagy jól tippeltek) a térségünkre vonatkozó kérdésekre. A Csabai Kolbászfesztiválnak tényleg egyre nagyobb a híre, hiszen számos turista látogatott el a fővárosból és a Dunántúlról, sőt a szomszédos országokból is, akik remélhetőleg viszik magukkal megyénk és térségünk jó hírét.

(Tourinform Körös-Sárrét Iroda)

(x)

Categories: Főoldal-5, Környékünk