Mi a szándéka Thomas Mannsnak a MARTA műemléképületével? [VIDEÓ]

Mi a szándéka Thomas Mannsnak a MARTA műemléképületével? [VIDEÓ]

Az Aradi Nap meg szerette volna kérdezni az Astra Rail Industries Rt. aradi tehervagongyár német tulajdonosától-igazgatójától, Thomas Mannstól, mi a szándéka a gyár területén lévő műemléképülettel, ahol egykoron a MARTA (Magyar Automobil Részvénytársaság) üzemelt. Az épület, videófelvételünk tanúsága szerint tragikus állapotban van, az elmúlt évtizedekben egyetlen tulajdonos sem törődött vele. Nem hogy a felújításával, de az állagmegőrzéssel sem. A MARTA az első magyarországi busz- és gépkocsigyár volt, 1909-ben Aradon már emeletes buszokat, teherautókat, személygépkocsikat gyártottak.
„Természetesen” az Astránál csak falakba ütköztünk, nem jutottunk tovább Cristina Moga-nál, az igazgató személyi titkáránál. A múlt héten megígérte, utánanéz a dolognak, ma viszont már azt mondta, „nagyon elfoglalt a vezetőség”, majd a jövő héten. Ha megtud valamit, telefonál.
Sejtjük, ezt várhatjuk.
Az Astra Rail Industries 2013-ban 1,1 millió euró nyereséggel zárt, kár, hogy ebből nem futotta pár ezer euróra némi állagmegőrzésre. Például, legalább a tető lecserélésére. Költői kérdés, de vajon Németországban Manns ezt megengedhetné-e magának?
Ettől függetlenül az Aradi Nap nem hagyja annyiban a dolgot, megpróbál más csatornákon választ kapni erre az egyszerű kérdésre.

Irházi János

 

Categories: Aktuális, Slider