Évadnyitó az Aradi Kamaraszínházban

Évadnyitó az Aradi Kamaraszínházban

A hétfői két, évadnyitó előadás előtt egy nappal volt hétéves az Aradi Kamaraszínház, s ez idő alatt 35 szakmai elismerést kaptak hazai és külföldi fesztiválokon. Vagyis a társulat az elmúlt hét év alatt nem a gyermekkorát töltötte, nem most léphet első osztályba, hanem azonnal, magas színvonalon, a sokrétegű aradi színházi ízlést profi módon kiszolgáló színház volt. Kellett is ez Aradnak. Kellett hozzá egy Tapasztó Ernő – hál’istennek másnak nem kellett, s ezért Arad örök hálás lehet – , aki képes volt színházi életútban rendkívül rövid idő alatt összekovácsolni a társulatot, jó darabválasztásokkal visszaültetni az aradiakat minőségi színházba. Amelytől annyira megfosztották őket az idelátogató színházak.
Saját produkciójú előadásaik, a lehozott vendégtársulatok listáját, a neveket végigfutva bármelyik magyarországi város csettinthetne. És akkor mi, itt a „végeken”, miért ne legyünk rájuk nagyon büszkék?
Arad egyetlen magyar színházának, az Aradi Kamaraszínháznak további sok boldog szülinapot!Az évadnyitó darab tegnap a Sex, drugs, god&rock’n’roll volt, erről már az Aradi Nap már többször írt (a kisfilm megtekinthető a honlapunk videói között), sőt, elsőként számoltunk be róla akkor, amikor nyáron elkészültek vele, s indultak a szegeti Thealterre.

Irházi János

(Fotón: Harsányi Attila, a darab főszereplője)

Categories: Életstílus, Slider