Felavatták a pécskai híd-Németszentpéter utat

Felavatták a pécskai híd-Németszentpéter utat

Az autósok már használják az erdőben kanyargó aszfaltos utat, a hivatalos avatóra azonban csak ma került sor a pécskai Maros-híd lábánál. A 6,5 millió lejt meghaladó beruházás költségét az Arad Megyei Tanács finanszírozta, s a tervek szerint még idén átadják a hidat a 7-es főúttal összekötő utat is. Ez utóbbinál a késés oka, hogy a kivitelezésre pályázók egyike fellebbezett, ezért újabb kiírás volt szükséges, most pedig a sok eső késlelteti a munkálatokat.
A hidat Németszentpéterrel összekötő út egyetlen szépséghibája, hogy uniós előírásokra hivatkozva a Maros Árterület Tájvédelmi Körzet – amelynek területét szeli át az út – tucatnyi fekvőrendőr elhelyezését kérte, ott, ahol az állatok áthaladhatnak, s ahol a szalagkorlát is megszakad. Hogy az állatok valóban a kijelölt helyen, az előírtakat betartva fognak átsétálni, az persze kérdés, tény viszont hogy az előírás alaposan megnövelte a költségeket. A kivitelező egyébként láthatóan minőségi munkát végzett, főként, ami a vízelvezetést, az útpadkákat illeti.
Az avatáson jelen volt, többek között Nicolae Ioţcu megyei elnök, Traian Igaş szenátor, Ilie Cheşa székesúti polgármester, Miodrag Stanoiov pécskai alpolgármester, helyi és megyei tanácsosok. A megyei elnök megjegyezte, már tárgyalnak a Temes megyeiekkel, hogy megépítsék az összekötő utat Németszentpéter és a „szomszédvár” között, s ezzel a temesieknek is közelebb hozzák az nagylaki határátkelőt, a majdan elkészülő autópályát.

 

Categories: Gazdaság, Slider