A Szentlélek ajándékai a pécskai fiataloknak

A Szentlélek ajándékai a pécskai fiataloknak

 

Hatvanhárom pécskai fiatalnak szolgáltatta ki vasárnap délelőtt a bérmálás szentségét Msgr. Johann Dirschl általános helynök a gyönyörűen, vörös színű virágokkal díszített és hívekkel zsúfolásig megtelt római katolikus templomban.
Ft. Czeglédi Ferenc helyi plébános mellett a szentmisén részt vett ft. Király Árpád marosi főesperes és ft. Kocsik Zoltán egyházmegyei ifjúsági lelkész, aki pécskai származású. Az Egyháztanács nevében Dancu Angéla alelnök üdvözölte a vendégeket. Az általános helynök prédikációjában példákkal mutatta be az isteni gondviselést, majd arra buzdította a fiatalokat, hogy Krisztust hirdessék a világban.
A hosszadalmas előkészületek és a bérmálás után most jön csak a neheze: hitünk mindennapi megélése – mondotta az ünnepi szentmise végén ft. Czeglédi Ferenc plébános. Egyúttal megköszönte mindenkinek, aki hozzájárult az ünnepi esemény létrejöttéhez, illetve Bella Ibolya hitoktatónak, akivel közösen készítették fel az elmúlt évben a fiatalokat a bérmálásra.
Johann Dirschl általános helynök is köszönetet mondott a szép fogadtatásért és a megbérmált fiatalok szüleinek, családjainak, amiért a templom felé vezető útra terelték őket.
A bérmálás előtti vizsgán legjobb eredmény elért négy diák pécskai kenyeret és ajándékkosarat adott át a helynöknek, megkérve, hogy tolmácsolja Márton püspöknek is a pécskaiak üdvözletét.

 

Sinka Pál

 


Categories: Életstílus, Slider