Pert nyert az aradi reptér

Pert nyert az aradi reptér

Ma délelőtt a megyei tanácsnál bejelentették, hogy a többségi tulajdonukban lévő aradi reptér, jogerős ítélettel pert nyert az út- és autópálya építő állami vállalat (CNADNR) ellen, amely most 700 ezer eurót kell befizessen a légikikötő kasszájába.
Az aradi reptér azért perelte a CNADNR-t, mert az megszegte szerződésben vállalt kötelezettségét, és nem fizette ki az éjszaka is használható leszállás-irányító rendszer költöztetését. Az autópálya körgyűrű ugyanis olyan közel van a leszállópályához, hogy a légügyi hatóság megtiltotta a nagyobb, utas- és teherszállító repülők landolását Aradon, amíg nem módosítják a leszállás-irányítást. Kényszerűségből, a változtatás költségét a reptér banki kölcsönből, a megyei tanács kezességével kifizette, a munka már elkészült, s ezt a pénzt perelték vissza a CNADNR-től. Nicolae Ioţcu megyei elnök ma elmondta, az ügynek távolról sincs vége, most független, külső szakértővel kiszámoltatják a késedelmi kamatot, a reptérnek okozott kárt – egy légitársaság pont az esti leszállás megoldatlansága miatt nem hozott járatokat Aradra –, s ezt is kérik a CNADNR-től. Amennyiben nem fizetnek, ismét beperlik őket.
Dan Bălăcel igazgató hozzátette, augusztus 21-ig elkészül a landolási térkép, ezt hitelesítik és ekkortól már semmi akadálya nem lesz annak, hogy éjszaka vagy ködben is fogadhasson Arad gépeket.

Categories: Aktuális, Slider