A Tourinform Körös-Sárrét Iroda sokszínű tevékenysége

A Tourinform Körös-Sárrét Iroda sokszínű tevékenysége

Az Iroda tevékenységei egy jól meghatározható központi cél köré szerveződnek: ez pedig nem más, mint a térség értékeinek népszerűsítése határon innen és túl az idegenforgalomból származó bevétel növelése érdekében. Az alábbiakban e tevékenység különböző területei kerülnek bemutatásra.
Az Iroda kulcsszerepet vállal a térségbeli aktuális hírek, információk gyors terjesztésében, melynek elsődleges eszköze a www.sarretitura.hu honlap, ahol a látogató megtalálhatja többek között a körös-sárréti települések bemutatóját, valamint értesülhet a legfrissebb túraajánlatokról és a rendezvények pontos adatairól. Az Irodának természetesen Facebook oldala is van, amelyen keresztül több száz emberhez juttatja el a legfrissebb programajánlókat és egyéb híranyagokat országszerte.
A kapcsolatfelvétel megtörtént határon túli partnerekkel is. Jelenleg több erdélyi magyar újsággal zajlik az egyeztetés a kölcsönösen előnyös együttműködés céljából, melynek keretén belül helyi programajánlók és népszerűsítő cikkek megjelentetésére kerül sor az erdélyi nyomtatott sajtóban és az újságok online felületén egyaránt. Az Aradi Nap weboldalán már több füzesgyarmati cikk megjelent. Az irodavezető, Tőkésné Gali Mónika nemrég Szerbiában, Újvidéken járt kapcsolatépítés céljából, ahová közel ezer darab, a Körös-Sárrétet szerb nyelven bemutató kiadványt vitt, melyeket erre a találkozóra készíttetett. Elkészült a lengyel nyelvű kiadvány is, mely fontos alapját képezi a szeptemberi Krakkóba tervezett munkalátogatásnak.
Az Iroda munkatársai nemcsak hirdetik a rendezvényeket, hanem gyakran részt is vesznek azokon. A kitelepülések alkalmával sok kiadványt osztanak szét, beszélgetnek a turistákkal, majd beszámolót írnak az eseményekről. Évek óta részt vesznek a rangos, óriási látogatottságú FeHoVán (vadászati kiállítás) és az Utazás Kiállításon, melyek évente Budapesten kerülnek megrendezésre. Így volt ez idén tavasszal is: rengetegen voltak kíváncsiak a Körös-Sárrét térség standjára, ahol Tőkésné Gali Mónika és Czeglédi Tünde képviselték 4 napon keresztül vidékünket. Az érdeklődők turisztikai totót tölthettek ki az észak-Békésben működő szállásadók által felajánlott nyereményekért. Ezáltal az ország különböző pontjain lakó turisták megismerhették a helyiek vendégszeretetét, valamint több száz új e-mail cím került be az Iroda adatbázisába, amelyekre elküldésre kerül a hetenként megjelenő Körös-Sárréti Hírlevél.
A pályázatok útján elnyert pénzösszegekből jelentős fejlesztésekre került sor, melyek a térség értékeinek hatékonyabb népszerűsítését szolgálják. Egy évvel ezelőtt az Iroda Szeghalomról Füzesgyarmatra költözött a Kastélypark Fürdővel szemben található tágas épületbe, melynek igényes felújítását és modern irodai eszközökkel való felszerelését egy román-magyar együttműködési projekt költségvetéséből finanszírozták. Elindult a www.sarretlife.hu weboldal is, amelyen a román-magyar határ menti terület életével kapcsolatos hírek olvashatók. Ugyancsak pályázati támogatásból került beszerzésre 74 db vadonatúj Schwinn Csepel gyártmányú kerékpár is, melyeket a térség településein kölcsönözhetnek a turisták. Emellett többféle dekoratív és hasznos információtartalmú kiadványt is megjelentetett az Iroda, melyek igen kedveltté váltak az idelátogató magyar és külföldi turisták körében.
A Tourinform Körös-Sárrét Iroda tehát igyekszik a térség adottságait maximálisan kihasználni, és az erősségekre építve folytatja szisztematikus marketing tevékenységét, s a turisztikai termékfejlesztést a szolgáltatókkal együttműködve a kistérség fejlődése érdekében.

További információt szeretne a Körös-Sárrétről?

Keressen bennünket!

5525 Füzesgyarmat, Kossuth u. 89.
Tel.: 66/470-395 Fax: 66/470-395

www.sarretitura.hu

Categories: Főoldal-5, Környékünk