Kispályás focibajnoksággal avattak

Kispályás focibajnoksággal avattak
Egyetlen hét leforgása alatt 23 meccset játszottak a múlt hétfőn felavatott új pécskai műfüves futballpályán.
A város Arad felőli bejáratánál lévő sportcsarnok mögé a Pécskai Polgármesteri Hivatal építtette a modern pályát, a megyei tanács támogatávásal.
Az avatón ezért Antal Péter polgármester és Miodrag Stanoiov alpolgármester és helyi tanácsosok mellett jelen volt a megyei tanács gazdasági igazgatója, a pécskai Ribovici Gheorghina, valamint mindhárom pécskai megyei tanácsos: Bölöni György, Enăchiuc Dumitru és Sabău Gheorghe.
A bekerített, nézőtérrel és éjszakai világítással ellátott pálya avatója után minifutball bajnokságot szerveztek, a szomszédos Taverna Pecicană étterem és hotel támogatávásal.
A 12 helyi és környékbeli amatőr csapat három csoportban játszott: négyen az „ifjúságiban”, a többiek pedig a 30 éven felettiek kategória két csoportjában.
A selejtezők hétftől péntekig, esténként zajlottak, szombaton játszották az elődöntőket.
A döntőkre vasárnap délelőtt került sor, az ifjúsági kategóriát a Zanetti csapat nyerte, második lett a Doris, harmadik pedig a nagylaki csapat.
A 30 év felettieknél a döntőben a PDL csapata 5-2-re legyőzte a SAM csapatát, harmadik lett a Pécskai Rendőrök csapata.
A mérkőzéseket aradi bíró vezette le és a fedett nézőtérnek köszönhetően a szurkolók sem hiányoztak.
A díjakat vasárnap adta át Antal Péter polgármester, a Taverna Pecicană vendéglő pedig ebéddel vengégelte meg a legjobb csapatokat, miután valamennyi mérkőzés végén egy-egy korsó sört ajánlott fel a játékosoknak. 
A pálya bérelhető, részletek a sportcsarnok ügyintézőjénél.
Sinka Pál
Categories: Főoldal-5, Sport