A szórványmegyék közül Arad hozta a legtöbb szavazatot

A szórványmegyék közül Arad hozta a legtöbb szavazatot
Fotó: rmdsz.ro

Fotó: rmdsz.ro

– Siker ez az RMDSZ számára, és siker az erdélyi magyar emberek számára is – értékelte a választásokat Kelemen Hunor szövetségi elnök, hozzátéve, két olyan tapasztalt és felkészült politikus, Winkler Gyula és Sógor Csaba erősíti a brüsszeli magyar képviseletet, aki már bebizonyította, hogy képes az együttműködésre, a kiegyensúlyozott szakmai munkára, a magyar nemzeti érdek felvállalására.
Kelemen Hunor elmondta, az RMDSZ-re leadott szavazatok tekintetében első helyen Hargita megye áll 80.708 szavazattal, második Maros megye 57.082 szavazattal, majd Kovászna megye következik 39.700 szavazattal. Mind a három székelyföldi megyében a Szövetség végzett az első helyen. A partiumi megyék közül Szatmáron 35.754 szavazatot kapott az RMDSZ és vezeti a megyei rangsort, Biharban 35.209 szavazatot kapott a Szövetség és a második helyen áll, Szilágy megyében pedig 18.173-at, itt is egyébként a román pártokat megelőzve az RMDSZ vezeti a megyei rangsort.
Kolozs megyében második helyen áll az RMDSZ 29193 szavazattal, Brassó megyében 10527 szavazatot kapott a Szövetség. Itt egyébként időközi polgármester választást is tartottak május 25-én, Apácán, ahol az RMDSZ jelöltje, Bölöni László a szavazatok 53 százalékával nyerte meg a választást.
A szórványmegyék közül Aradon szerezte a legtöbb szavazatot az RMDSZ, 8296-ot, Máramarosban 6342, Temes megyében 6137, Hunyad megyében 4961, Beszterce-Naszód megyében 4277, Fehér megyében 3664, Szeben megyében 2150, Krassó-Szörényben pedig 755 szavazatot kapott a Szövetség.
Kelemen Hunor ismételten köszönetet mondott az RMDSZ jelöltjeinek, az országos kampánystábnak, az RMDSZ megyei és helyi szervezeteinek, polgármestereinknek, önkormányzati és parlamenti képviselőinknek, illetve az erdélyi magyar történelmi egyházaknak.

Categories: Aktuális