Esőember szeretetet permetezett

Esőember szeretetet permetezett
Kulka János, Nagy Ervin

Kulka János, Nagy Ervin

„Néha olyan érzésem van, hogy az autisták sokkal teljesebb személyiségek, mint mi vagyunk, és talán sokkal szabadabbak is nálunk” – nyilatkozta Kulka János, az Aradon tegnap két előadás során is bemutatott Esőember egyik főszereplője, aki nem kevesebbre vállalkozott három évvel ezelőtt, mint hogy Dustin Hoffman Oscar-díjas filmes alakítása után Budapesten vigye színpadra Raymond Babbitt személyiségét.
Az Aradi Kamaraszínháznak köszönhetően szerencsére mi, aradiak is megkaptuk ezt a fantasztikus produkciót, amelyben Kulka mellett Nagy Ervin (Charles Babbitt) tökéletesen átérezte és kisugározta a yuppie üzletemberből érző szívű, bátyjáért bármire hajlandó tesó lelki átalakulási fejezeteit.
A darab producerének, Orlai Tibornak az ösztönzésére Kulka kapcsolatba lépett az autistákkal, a velük foglalkozó pszichológusokkal, részt vett a foglalkozásokon, s ez segítette a szerep megformálásában, az apró mozdulatok átvételében. Kulka ma már tiszteletbeli képviselője Magyarországon az autisták szövetségének. Tény, az autizmus megismertetésében, elfogadtatásában óriási szerepet vállaltak a témában készült filmek, színdarabok, s Magyarországon sem ez volt az első ilyen előadás.
Az Aradi Kamaraszínház igényes darabválasztási stratégiájának köszönhetően tegnap két alkalommal is szinte teljesen megtelt a nagyszínház, a nézők állva tapsolva hálálták meg a produkciót.
A további szerepekben Cseh Judit, Nagy Viktor, Urbanovits Krisztina és Simicz Sándor lépett színpadra.

Categories: Életstílus