Esőember Kulka Jánossal és Nagy Ervinnel a Kamaraszínház műsorán

Esőember Kulka Jánossal és Nagy Ervinnel a Kamaraszínház műsorán

Május 23-án, pénteken, 18 illetve 20.30 órai kezdettel Kulka János és Nagy Ervin főszereplésével az Esőember című előadást láthatják az Aradi Kamaraszínház nézői a nagyszínházban.
Az Esőember a szeretetről szól. Pontosabban annak különböző formáiról, és a vele járó nehézségekről. Hőse tipikus „korunk gyermeke”, egy arrogáns és magabiztos yuppie, a vállalkozások bajnoka, aki a körülötte élőket csupán mozaikként illeszti az üzleti tervek és kitűzött célok közé. Mindezt még az sem tudja megváltoztatni, amikor rég nem látott apja meghal – sokkal inkább megrázza a tény, hogy nem ő az örökös. Ki lehet a titokzatos kedvezményezett? Némi nyomozás után fedezi fel, hogy egy intézetben él egy autista zseni, aki az ő testvérbátyja, és akinek a létezéséről sem volt fogalma sohasem – és ő örökölte a milliókat. Elkezdődik egy hosszú, valóságos és lelki utazás, amelynek során két külön világ csiszolódik egymáshoz, és a furcsa, magába zárt autista talán képes megnyitni öccse kérges szívét. Barry Levinson 1988-as, Oscar-díjas filmjét tavaly adaptálták színpadra, és a londoni premieren Josh Hartnett alakította Charlie szerepét. Budapesten parádés szereposztásban mutatkozott be a klasszikussá vált történet, és most Aradon is látható.
A produkció – túl a századik előadáson is – sikerrel megy a budapesti Belvárosi Színházban. Raymond Babbitt szerepét Kulka János játssza. A színész a szerepről így nyilatkozott: “Ez egy csodálatos szerep. Nagy találkozás, magammal is. Mindig azt hittem, hogy csak bennünk, színészekben van meg az örökös gyerek lét, de egyre inkább azt gondolom, hogy mindenkiben lakik egy autista gyerek, csak nem tud róla.”
A 18.00 órai előadásra a kedvezményes nagyszínházi, kedvezményes teljes, valamint a diákbérletek érvényesek. A 20.30 órai előadásra a felnőtt nagyszínházi, a felnőtt teljes bérletek, valamint a meghívók érvényesek.
Jegyek egy órával az előadások előtt a nagyszínházban kaphatóak, valamint a 0755/04–52–00-ás telefonszámon rendelhetőek.
Az előadás egy részben, 105 percig tart.
Szereposztás:
Kulka János: Raymond Babbitt
Nagy Ervin: Charlie Babbitt
Cseh Judit: Susan
Nagy Viktor: dr. Bruener
Urbanovits Krisztina: Lucy/pincérnő/Iris, kurva;
Simicz Sándor: Mr. Mooney/rendőr/dr. Marston

Anger Zsolt
Producer: Orlai Tibor

Categories: Életstílus