Aradi vasútállomás: ahogy még sose nem látta [VIDEÓ]

Aradi vasútállomás: ahogy még sose nem látta [VIDEÓ]

Az aradi vasútállomás vágányhálózatának, peronjainak újjáépítését (plusz a magyar határ-Maroscsicsér vonalszakasz) uniós projekt keretében elnyerő Swietelski szó szerint „szétverte” a főépület előterét. Miután elkészültek az 5-7. vágányokkal, a hozzájuk tartozó peronokkal, most az 1-4. vágányokat, a hozzájuk tartozó peron, a főépületből majd kivezető mozgólépcső alapjait fekteti le. A nyüzsgés nagy, hisz a ma taspasztaltak szeint érezhetően késében vannak nyakukon az őszi átadás.
Az állomás épületének főbejárata ideiglenesen már nem létezik, az első vágány fölötti tetőszerkezet középső részét lebontották, szóval, amint a mellékelt, rövid filmen látható, így még soha nem láttuk az állomást, ezért tartottuk érdemesnek megörökíteni a munkálatok ezen szakaszát.
A beruházás a tervek szerint őszre készül el, s ennek eredményeként Arad az ország legmodernebb vasútállomásával büszkélkedhet: mozgólépcső a peronokra, lift a mozgáskorlátozottaknak, üzletek a peronok fölött átívelő függőfolyosón stb.

Categories: Aktuális