Duo Montanaro Aradon: a tehetség hatalma [VIDEÓ]

Duo Montanaro Aradon: a tehetség hatalma [VIDEÓ]

Kisebbségi alapállásból is világszínvonalú párossá építette fel magát a franciaországi Provence-ben élő, az oxitán kisebbség hagyományait életben tartó és népszerűsítő Duo Montanaro. Apa és fia. Fiú, akinek az édesanyja magyar, ezért mindketten jól beszélnek magyarul.
Oxitán hagyományaikat, gyökereiket viszont a maga normális, európai természetességében kezelik, a péntek esti két koncert nézői egyetlen pillanatra sem érezhették, hogy apa és fia zenében panaszkodik. A dalok zöme szomorú hangvételű volt, viszont amikor a szerelemről énekeltek, a két férfi felmosolygott, éreztették, a szabad, röghöz kötöttségek nélküli élet feltétlen ápolói.
Nem véletlen, hogy az esti előadáson alig akarták leengedni őket a színpadról, hisz zenei tudásuk, a hangszerek váltogatása, kombinálása, a zenei témák „sétája” a két muzsikus között, lenyűgözte azokat, akik megtisztelték a koncertet. Az apa magyar nyelvű kommentárjai, elsütött viccei kitárták az utat az aradiak szíve felé, köszönet az Aradi Kamaraszínháznak, hogy ilyen zenei csemegével örvendeztették meg a közönséget.
A koncertből egy rövid részlet itt tekinthető meg:

 

 

 

Categories: Aktuális