Kemény motorosok: Kings of The Hill a Szabadság-téren és a Hegyalján

Kemény motorosok: Kings of The Hill a Szabadság-téren és a Hegyalján
Paul Bolton (Fotó:redbull.com)

Paul Bolton (Fotó:redbull.com)

A kemény, terep- és akadálymotorosoké lesz a hétvége Aradon és a Hegyalján, rajtol a már hagyományosnak számító King of The Hill 2014 Hard Enduro Tournament, amely most először szervez városi futamot. Már holnap, pénteken délben érdemes kimenni a Szabadság-térre (A.Iancu), ahol az előfutamokkal indul a versenysorozat, majd az akadályversenyben talpon maradtak délután mérik össze tudásukat. Szombaton, április 5-én Gyorokra költöztetik az alaptábort, s reggel 9-kor rajtol a mezőny a Gyorok–Világosi vár–Gyorok útvonalon, majd vasárnap a Gyorok–Solymosi vár – Gyorok távot futják le.
A szervezők szerint már 270 versenyző jelezte részvételét, s itt lesz a brit Paul Bolton, aki, ahol indul általában feláll a dobogó valamelyik fokára.
De máris botrány szövi át a rendezvényt, mert, habár az érintett erdőkerülőségek áldásukat adták a versenyre, a szervezők szerint több erdész is megfúrta már az útvonalat, mondván, „tönkre teszik a környezetet”. Marcel Vlăduţoiu szervező szerint itt kizárólag „sértett büszkeségekről” van szó, az erdészek úgy gondolják, ők a kizárólagos „főnökök” a fák között.
Tény, a verseny semmiben nem károsítja a környezetet.

Categories: Életstílus