Újdonságokkal tűzdelt Szupermaraton [VIDEÓ]

Újdonságokkal tűzdelt Szupermaraton [VIDEÓ]

Több újdonsággal, lebonyolítási csiszolással is előrukkolnak a rendezők a május 17-18. között szervezendő 17. Békéscsaba-Arad-Békéscsaba Szupermaratonon: először futnak-kerékpároznak-görkorcsolyáznak a versenyzők mindkét napon ugyanazon az útvonalon, idén először kizárólag online lehet jelentkezni (www.supermaraton.eu) május2-ig, bevezetik az elektronikus, chipes időmérést, mozgó szervizállomások lesznek a kerékpárosoknak (az alkatrészekért fizetni kell a célba jutás után, a szerelés ingyenes), s az óriási jelentkezés miatt várhatóan korlátozzák a kerékpárosok számát. Eddig ugyanis 600 jelentkeztek.
A program mai ismertetőjén jelen volt Bognár Levente aradi alpolgármester, Ovidiu Moşneag tanácsos, Tóth Sándor, a Buda-Cash Békéscsabai Atlétikai Club vezetője, Teodor Juhász gyulai román önkormányzati képviselő, és nem utolsó sorban Mészár Sándor az egyik fő aradi szervező.
A szervezők bejelentették, a szupermaratonon futni fog a tavalyi győztes Lakatos Roland, de a korábbi évek dobogósai közül is többen jelezték részvételüket. A nyertesek között összesen nyolc ezer euró értékű díjat osztanak ki, például, a szupermaraton férfi és női győztese egyaránt 400 eurót kap, akárcsak az induló csapatok.
A idei, pontosan 100 kilométeres útvonal: Békéscsaba – Szabadkígyós – Újkígyós – Pusztaottlaka – Mezőkovácsháza – Battonya – Tornya – Varjas – Arad.
Aradi részről a Szupermaratont a város 80 ezer, a megyei tanács 10 ezer lejjel támogatja.
Tóth Sándor nyilatkozata a Szupermaratonról:

Categories: Sport