Leállt a Regiotrans

Leállt a Regiotrans

Az ország legjelentősebb magán vasúti fuvarozója elvesztette licencét, ezért március 17-től egyetlen szerelvénye sem indulhat el. Arad megyében az intézkedés az Arad-Nagylak, Arad-Valkány, Borosjenő-Csermő, Temesvár-Arad-Honctő-Brád, Ottlaka-Nadab, Szentanna-Ottlaka vonalakat érinti, ezeken kedd reggeltől már nem közlekednek a szerelvények. A bejelentés fent van a Regiotrans kft. honlapján, bármelyik útvonalra is klikkelünk, az ominózus közlemény jelenik meg.
Az indoklás szerint a Regiotrans több szerelvénye sem felel már meg a biztonsági követelményeknek, ezért vonták vissza a cég licencét. Tény, a Regiotrans – amelynek tulajdonosa annak idején a Brassói Regionális Vasútigazgatóságnál volt vezető – Franciaországból hozott 30-40 éves motorvonatokat, s aki már felült ezekre tapasztalhatta, hogy a mocskos, kopott vagonoknak rég ócskavastelepen a helyük. Hogy Romániában mégis miért kaptak forgalmi engedélyt, arról a szakhatóságnak kellene vallomást tennie.
Az üzletpolitikáját a “szoció-szállításra” alapozó Regiotrans állítólag most mindent megtesz, hogy visszaszerezze engedélyét.

(Fotó: Aradi Nap)

Categories: Aktuális, Slider