Bukarest főpolgármestere fejre is állna, hogy ne Astra-villamosokat vásároljanak

Bukarest főpolgármestere fejre is állna, hogy ne Astra-villamosokat vásároljanak

A Gabriela Firea (PSD) irányította Bukaresti Főpolgármesteri Hivatal már a fővárosi fellebbviteli bírósághoz fordult, hogy megfúrja az EU-finanszírozta 100 új villamos közbeszerzési pályázatának eredményét. Ezen az aradi Astra Személyvagongyár nyert, ám Firea és csapata a jelek szerint nem nyugszik bele, amíg nem az általuk kiszemelt és Astra-konkurens török Durmazlar győzedelmeskedik.
A főpolgármesteri hivatal a közbeszerzési döntőbíróság (CNSC) ítélete ellen is fellebbezett, amelyik nyíltan kimondta, az Astra ajánlata a legjobb.
Kínjában a főpolgármesteri hivatal, az economica.net híre szerint már azt is bevetette, hogy a közlekedési vállalat (STB) saját műhelyeiben fog új villamosokat eszkabálni, és ezek “minden idők legmodernebb bukaresti villamosai lesznek”. Igaz, erre a STB műhelyei nincsenek felkészülve, ezért most Firea 6,37 millió eurós közbeszerzési pályázatot írt ki a műhelyek korszerűsítésére, új villamosok gyártására való átalakítására. Közben állítólag nekiláttak a meglévő ócska járművek felújításának is.

Fotó: Imperio szerelése az Astra üzemében

Categories: Gazdaság, Slider