Dagad a kamionmérlegelési botrány: az AC/DC rockegyüttestől is kértek pénzt

Dagad a kamionmérlegelési botrány: az AC/DC rockegyüttestől is kértek pénzt

A DNA temesvári székhelyén zajló kihallgatásokat követően már nyolc személy került előzetes letartóztatásba a nagylaki autópálya határátkelőnél kipattant kamionmérlegelési botrányban: a regionális útigazgatóság (DRDP) igazgatója, Cristian Ispravnic mellett további három alkalmazott, a mérlegért felelős Cristian Horgea (a közelmúltban lemondott Florentina Horgea PSD-s prefektus férje), Cristian Dima mérlegkezelő, Anca Stoenescu volt Arad megyei főtanfelügyelő és Alin Băitan.
A DNA vádja szerint a tejelő fuvarozó cégek kamionjai túlsúllyal is közlekedhettek, a bezsebelt kenőpénzek a DRDP-hez, két aradi PSD-képviselőhöz – Dorel Căprar, Florin Tripa – is kerülhettek, ám a pénzlabirintus felgöngyölítése még folyamatban van. De pénzt kértek minden sofőrtől, aki túlpakolt kamionnal hajtott a mérlegre.
Letartóztatták Elisabeta Miuţescut, a DRDP alkalmazottját, akit eddig 39 rendbeli kenőpénz elfogadásával vádolnak. 2010-ben pénzt kért az AC/DC felszerelését a bukaresti koncertről szállító kamionosoktól is, amikor a konvoj Magyarországra akart beutazni. Akkor az együttes kísérői feljelentést tetek az országos útigazgatóságnál. Miuţescut és három társát akkor kirúgták, de rövid idő múlva peres úton visszakapták állásaikat.

Categories: Aktuális, Slider