Pécskánál adták át az első, autópálya melletti elektromos töltőállomást

Pécskánál adták át az első, autópálya melletti elektromos töltőállomást

Ma délelőtt Pécskánál, az A1-es autópálya le- és feljárója szomszédságában, a Smart Autohof vendéglőjének parkolójában avatták Románia első olyan elektromos töltőállomását, amelyeik sztráda mellett található. Az EVconnect által működtetett 50 kW-os állomáshoz egyszerre két gépkocsi állhat be, s amíg az akkumulátorok töltődnek, a gépkocsivezetők, utasok megkósolhatják a vendéglő átel- és italajánlatát, vásárolhatnak a boltban.
Az EVconnect a holland és francia partnerek legkorszerűbb technológiájával dolgozik.
Az avatószalagot Dragoş Ciobanu, a cég vezetőségének tagja, valamint Sergiu Bâlcea megyei alelnök vágta át. Az eseményen jelen volt, többek között Derzsi Csaba fejleztési menedzser, a Smart Autohof vezetői, Kranowszky Nagy Andrea, a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. aradi regionális irodájának vezetője.
Dragoş Ciobanu elmondta, az EVconnect már üzemeltet 57 gyorstöltő-állomást az országban, s céljuk, hogy ezek száma elérje a félezret. Sergiu Bâlcea kifejtette, “a jövő itt kezdődik”, és reményét fejezte ki, hogy sok ilyen töltőállomás épül még a megyében – például, a polgármesteri hivatalokkal karöltve – de főként Aradon.

Categories: Gazdaság, Slider