Vándormozi filmvetítés Pécskán

Vándormozi filmvetítés Pécskán

Feléled a mozi Pécskán: október 29-én 19.00 órától az Iparkamara nagytermében vetítik az “Anyám és más futóbolondok a családból” című magyar filmet. A főszerepekben Ónodi Eszter, Gáspár Tibor, Básti Juli, Szaflarszka Danuta.
Berta (Ónodi Eszter) édesanyját ápolja, aki 94 évesen az alzheimerrel küzdve már csak a múltjának él. A járókerettel lassan közlekedő asszony pedig valaha igencsak mozgékony volt, életében huszonhétszer költözött. A család Trianon után először Debrecenbe települt át, ahol az anya édesapjának állása volt a postán. A kalaposnak kitanult fiatal lány aztán Budapestre költözött, ahol pár évnyi nyugodt és boldog időszak után folytatódik a költözések sora, aminek köszönhetően szinte az egész országot bejárja a család, a XX. századi magyar történelmi események elől menekülve. Valami különös, velük született derű folytán azonban ez nem tragédiák sorozata, a család jókedve, humora mindvégig megmaradt, a Partiumtól kezdve, Budapesten ár egészen az Isten háta mögötti településig.
Fekete Ibolya szívet melengető filmes családregénye a magyarországi mozikban is nagy sikert aratott. 12 éven aluliak számára csak nagykorú felügyelete mellett ajánlott.
A vetítés szervezője a Partiumi Vándormozi és az RMDSZ Arad Megyei Szervezete.
A belépés ingyenes.

Categories: Életstílus, Főoldal-5