Gyermekpalota-botrány: fehér karszalaggal tiltakoznak

Gyermekpalota-botrány: fehér karszalaggal tiltakoznak

Amint az várható volt, a Gyermekpalotában dolgozó pedagógusok, oktatók nem hagyták annyiban az oktatási minisztérium döntését, miszerint a jövőben nem fizetik ki a havi 12.000 lejes bérleti díjat a tulajdonosoknak, akik a restitúciós törvény értelmében kapták vissza az Andrényi Palotát. Az Agerpres híre szerint kedden délutántól fehér karszalagot viselve tiltakoznak a döntés ellen, miszerint költözniük kell az épületből. A megyei tanfelügyelőség (ISJ) azzal védekezik, hogy az országban már megoldódott a hasonló intézmények sorsa, csupán Aradon kellett bérleti díjat fizetni. Az ISJ most üres termekkel rendelkező iskolába, netalán a korábban is felmerült variációs lehetőségként, a Galleria plázába költöztetné a Gyermekpalotát. A fő kritérium: ingyenes legyen.
Kérdés persze, hogy ha Aradon PSD-városvezetés lenne, akkor is így keménykednének a szaktárcánál.
A Gyermekpalotában negyven oktató dolgozik és körülbelül kétezer diáknak nyújtanak köri tevékenységeket. Felkészültek, hogy megoldás hiányában az utcára vonulnak.
Amint aról beszámoltunk, az Andrényi-örökösök az Artmark Historical Estate ingatlankereskedő cégen keresztül értékesítenék az épületet, a kikiáltási ár 2,5 millió euró.

Categories: Aktuális, Slider