Három új rendezvény az Aradi Magyar Napokon

Három új rendezvény az Aradi Magyar Napokon

Szeptember 28-án, szombaton, a Román-Magyar Megbékélési Parkban 12 órától a gyermekeknek szól egy bábjáték, amelynek címe János Vitéz. A Keljfeljancsi Komédiás Kompánia Kolozsvárról érkezik az Aradi Magyar Napokra és megpróbálja 45 percbe „zsúfolni” Petőfi Sándor János Vitézének 27 énekét úgy, hogy ne átköltés legyen belőle. Mesemondás, képmutogatás, bábjáték keveredik úgy, hogy a közönség is aktív résztvevője legyen az előadásnak.
Október 2-án, szerdán, 16 órától a Csiky Gergely Főgimnázium Tóth Árpád termében a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének Arad Megyei Szervezete idén is megszervezi a Pedagógusok Napját. Ezzel az alkalommal megjutalmazzák a nyugdíjba vonuló pedagógusokat a Pedagógus szolgálati emlékérmével. Ez a megtisztelő kitüntetés a több évtizedes munka elismerése és egyben ösztönzés is a magyar pedagógusok számára. A rendezvényen a nyári továbbképzésekről készült beszámolók is elhangzanak és egy gyerekek és pedagógusok által összeállított előadás is megtekinthető lesz. A rendezvény nyílt, bárki részt vehet rajta.
Ugyancsak október 2-án és ugyancsak a Csiky Gergely Főgimnázium Tóth Árpád termében, 18 órai kezdettel a Kölcsey Egyesület látja vendégül Serdült Benke Éva Megtartó szülőföld című előadását, amely az elmúlt évtizedekben megjelent könyveiről szól. Ezek több oldalról is körüljárják a szülőföldjét, Erdély régmúltját és közelmúltját. Művelődéstörténeti és történelmi tárgyú esszéi ismert és kevésbé ismert erdélyi kérdéseket vetnek föl és keresnek választ azokra.

Categories: Életstílus, Főoldal-5