Szombat: hagyományos termékek bemutatása, kóstolása Pécskán

Szombat: hagyományos termékek bemutatása, kóstolása Pécskán

Az Új Kenyér Ünnepe rendezvénysorozat alkalmával augusztus 17-én, szombaton délelőtt a pécskai bivalyfarmon különleges gasztronómiai eseményre kerül sor: szezonális hagyományos termékek elkészítését mutatják be a Mórahalommal közösen a „Határon átnyúló hagyományok az idő folyamán” elnevezésű, az Interreg V-A Románia – Magyarország 2014-2020 Program keretében finanszírozott pályázat újabb fejezete során.
A Pécskai Kisebbségi Hagyományőrző Egyesület tagjai lekvárt, zakuszkát és kovászos uborkát készítenek, amelyet a jelenlévők meg is kóstolnak. És a vendégek természetesen körbesétálhatnak a bivalyfarmon, megnézhetik a látogatói központot.
A bográcsosfőző verseny keretében öt csapat méri össze tudását és receptjét a zsűri előtt, az elkészített pörkölteket pedig a résztvevők fogyaszthatják el.
Ugyanezen pályázatból támogatást kapott a Pécskai Kisebbségi Hagyományőrző Egyesület és a Păstrătorii Tradiţiei Néptáncegyüttes ifjúsági csoportja népviseletek beszerzésére, amelyeket a kulturális programok keretében be is mutatnak a közönségnek a péntek, illetve vasárnap esti programon.

Sinka Pál

Fotó: a pécskai bivalyfarm

Categories: Életstílus, Slider