Szobra lesz Szent Istvánnak Pécskán

Szobra lesz Szent Istvánnak Pécskán

Pécskán az Új Kenyér Ünnepe rendezvénysorozat keretében pénteken, augusztus 16-án 18.30-kor a templom melletti Szentháromság-parkban kerül leleplezésre Szent István király mellszobra. Az alkotás a Szarvasi Gazdák Nemzetiségi Hagyományőrző Egyesületének ajándéka, Túri Török Tibor szobrászművész felajánlásával.
Antal Péter polgármester szándéka, hogy parkban létrejöjjön a Személyiségek Sétánya, s ennek első alkotása Szent István mellszobra. A leleplezésre, megáldásra Szarvas mellett meghívták Mórahalom, Battonya, Záhony képviselőit is.
A pénteki program ezúttal is a helybeli magyarságnak és meghívottaiknak szól.
Az idei rendezvények augusztus 16-án ünnepi szentmisével kezdődnek 18.00 órától a római katolikus templomban, az avatást követően 19.30-tól hagyományőrző műsor veszi kezdetét a templom melletti I. Mihály király téren felállított színpadon. Fellép a Mórahalmi Parasztkórus, a battonyai Szivárvány Néptánccsoport, a kisperegi Kis Napraforgó és Napraforgó néptáncsoportok, a pécskai Búzavirág Bojtocska és Kisboglárka csoportjai és a Pécskai Kisebbségi Hagyományőrző Egyesület Becskes Néptáncműhelye.
22.00 órától Lagzi Lajcsi koncert, a napot pedig utcabál zárja 23.00 órától a Kisperegi Roulette zenekarral.

Sinka Pál

Fotó: Szentháromság-park

Categories: Életstílus, Slider