Budapest-Hegyvidék színvonalas műsorral kedveskedik az aradiaknak

Budapest-Hegyvidék színvonalas műsorral kedveskedik az aradiaknak

Pénteken, augusztus 16-án 18.00 órától az aradi nagyszínházba várja az érdeklődő közönséget Budapest-Hegyvidék (XII.kerület), amelyik 2015 óta testvértelepülése Aradnak. Először a Drusza Kamara néptáncegyüttes lép színpadra, majd a Hegyvidéki Premier Jazz Band muzsikál.
Bővebben a fellépőkről:

A Drusza Kamara táncegyüttes egy baráti társaságból jött létre. Tagjai gyerekkoruk óta néptáncolnak. A budapesti táncházmozgalom hozta őket össze: Armstrong Laura Győrből, Bíró Éva Mezőkövesdről, Didici Norbert Gyimesközéplokról, Gellén Péter Békésről, Josy Musa Érdről, Józsa Tamás, kétszeres Aaranysarkantyús táncos és a Népművészet Ifjú Mestere Debrecenből, Lajti Ákos Nyírbátorból, Marosy Gerda, Aranygyöngyös táncos Veszprémből, Nagy Albert Szegedről érkezett a fővárosba.
Mindannyian tagjai és tanárai valamely budapesti vagy Budapest-környéki táncegyüttesnek, formációnak. Többen a Magyar Táncművészeti Főiskolán tanulnak, és olyan együttesek, társulatok tagjai, mint az Angyalföldi Vadrózsa Táncegyüttes, a Fitos Dezső Társulat, a Foundry Dance Theatre, a Szentendre Táncegyüttes vagy a Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes.
A zenekar tagjai a Liszt Ferenc Zeneakadémián és a Nyíregyházi Főiskolán tanultak.
Az előadásban szerepelnek császárszállási, rábaközi, kalotaszegi román, méhkeréki, szatmári és gyimesi táncok. Zenei kíséret: Nagy Albert és zenekara.

A Hegyvidéki Premier Jazz Band 12 tagú könnyűzenei együttes három éve alakult, felsőfokú zenei végzettséggel rendelkező, magasan kvalifikált hangszeres művészekből.
Az együttes művészeti vezetője Szalóky Béla, akit ismerhetnek a Benkó Dixiland Band trombitásaként is. Az együttes énekes szólistája Czutor Ignác. Az állandó tagok mellé gyakran hívnak neves vendég szólistákat. Többször léptek már fel Charlieval, Majsay Gáborral, Gallusz Nikivel, Nagy Sándorral, a Madách Színház jeles musical színészeivel.
Repertoárjukon magyar és külföldi slágerek szerepelnek. Az LGT, Demjén Ferenc, Bruno Mars, Stevie Wonder jól ismert és népszerű melódiái képezik műsoraik gerincét. Az együttes hangzásvilágát az teszi különlegessé, hogy ezeket a műveket Frey György az együttes basszusgitárosa áthangszereli. A hangszerelés nem egyszerűen az együttes hangszerösszeállításra történő átírást jelent, hanem egy sajátos, egyedi hangzásvilág kialakítását is.
Az együttes megalakulása óta sikeresen lépett fel számos hazai fesztiválon, rendezvényen. Külföldön eddig Lengyelországban és Szerbiában mutatkoztak be.
A műsor része a két testvértelepülés 2019-es programsorozatának, támogatja Arad Polgármesteri Hivatala, Budapest XII. kerület Hegyvidék Önkormányzata együttműködésben Aradi Kulturális Központjával és a MOM Kulturális Központjával.
A belépés ingyenes.

Categories: Életstílus, Slider