Sertéspestis-gyanú Pécskán: hétfőtől fertőtlenítő szőnyegek az utakon

Sertéspestis-gyanú Pécskán: hétfőtől fertőtlenítő szőnyegek az utakon

Ma összeült Pécskán a helyi válságstáb, hogy megbeszéljék, milyen intézkedéseket hozzanak miután a 100-as utcák övezetében egy háznál fennáll a gyanú, hogy sertéspestissel fertőzött disznókat neveltek, tájékoztatott Antal Péter polgármester. Az állatokat már leölték, a mintákat elküldték vizsgálatra, de csak kedden kapnak választ arra, hogy valóban fertőzöttek voltak-e a sertések.
A válságstáb döntött, hogy hétfőtől elővigyázati intézkedésként a városba vezető összes közútra – 7-es főút Nagylak és Arad felől, peregi út, tornyai út, óbodrogi út, Maros-híd – fertőtlenítő szerrel átitatott szőnyegeket helyeznek ki. Ezért kérik a gépkocsivezetőket, hogy a szőnyegeken maximum 10 km-es sebességgel haladjanak át, másképp a fertőtlenítés hatástalan, a szőnyegeket pedig tönkreteszik. Az intézkedés tíz napra szól, de szükség esetén meghosszabbítható.
Antal Péter hangsúlyozza, nincs ok pánikra, senki ne gondolja, hogy a város területén és a hozzá tartozó falvakban most le kell ölni a sertéseket. Minden intézkedés kizárólag elővigyázatosságból történt.

Fotó: illusztráció, archív

Categories: Aktuális, Slider