Kisjenőben, Berzován és a környéken már “derékig ér” a szemét

Kisjenőben, Berzován és a környéken már “derékig ér” a szemét

“Körülbelül magyar húsvét óta nem szállítják el a lakossági szemetet Kisjenőben, Erdőhegyen, de legalább szóltak volna, hogy mindenki tartsa a hulladékot a portáján belül. Mert így az utcákat ellepte a szemét, a kóbor kutyák pedig csak rontják a helyzetet” – nyilatkozta ma délután az Aradi Napnak egyszerű helyi lakosként Bíró Zoltán, az RMDSZ Kisjenő-Erdőhegyi Szervezetének elnöke. Elmondta még, a botrányos helyzetről nem a város, hanem a megyei szemétgazdálkodási egyesület (ADI SIGD) tehet, amelyik megkötötte a szerződés Kisjenőre és környékére a Grup Salubrizare Urbană Rt. céggel, a helyi polgármesteri hivatal gyakorlatilag tehetetlen.
Hasonló a probléma még Berzova környékén, mert a Grup Salubrizare ott is adós az egyébként mindkét településen működő hulladékszelektálót kezelő FCC Environmentnek. S mivel nem fizettek az FCC-nek, a vállalat nem hajlandó átvenni tőlük a szemetet sem Kisjenőben, sem Berzován. Ezért hever az utcákon a háztartási hulladék.
Az ADI SIGD mai közleménye szerint ők próbáltak közvetíteni a felek között, de a tárgyalások kudarcba fulladtak. Az már biztosnak tűnik, hogy ameddig a Grup Salubrizare nem fizet – a lakosságtól azért beszedték a szemétdíjat –, az FCC Environment zárva tartja a kisjenői és berzovai telepeit.

Fotó: illusztráció

Categories: Aktuális, Slider