Több százan takarították Pécskát és környékét

Több százan takarították Pécskát és környékét

A hűvösebb idő ellenére is több mint négyszázan vettek részt szombaton a polgármesteri hivatal által meghírdetett “Tavaszi nagytakarítás” nevű akción. A legkisebbektől a nyugdíjasokig sokan érezték úgy, hogy összefogással szebbé tehetik a város és a hozzá tartozó Tornya, Szederhát, Óbodrog arculatát. Mert szemét az bőven van, majdnem ezer zsákot töltöttek meg az önkéntesek, ugyanakkor füvet nyírtak, a közterületen fák törzsét meszelték, virágokat ültettek. Az akció hajtóerejét Antal Péter polgármester, Miodrag Stanoiov alpolgármester, városi tanácsosok és a hivatal alkalmazottai mellett a helyi civil szervezetek biztosították, de csatlakoztak a tűzoltók, a helyi rendőrök, iskolák, egyházak is.
A legtöbb szemét Pécska és Tornya kijáratainál gyűlt össze, meglátszott, hogy az átutazók nagy része semmibe veszi a legelemibb viselkedési szabályokat.
A megtöltött szemetes zsákokat a Retim vette át.
“Az elmúlt években nagy erőfeszítéseket tettünk, hogy kitakarítsuk Pécskát és a környező településeket. A közterület látványa pont olyan fontos, mint a magánházaké, hisz ezzel teszi le a közösség a névjegyét” – nyilatkozta Antal Péter az akció lezárását követően.

Sinka Pál

Categories: Aktuális, Slider