15 éve újra köztéren a Szabadság-szobor

15 éve újra köztéren a Szabadság-szobor

Az RMDSZ Arad Megyei Szervezete már az 1989. decemberi születésekor megfogalmazta és közzétette a maga tizenkét pontját, ezek egyikeként a Szabadság-szobor újraállítását. Ugyanezt a célt tűzte maga elé megalakulásakor, 2003-ban a Szabadság-szobor Egyesület.
A közös cél, a közös munka és végül a közös siker meghatározó tényezői lettek az Arad megyei magyar közösség életének. 2004. április 25-e, a restaurált Szobor újraállításának ünnepnapja a mai napig az aradi magyar hétköznapok küzdelmeihez nélkülözhetetlen hit és erő forrása és nyilván az marad a jövőben is.
Az RMDSZ Arad Megyei Szervezete és a Szabadság-szobor Egyesület, április 24-én, szerdán, emléknapi rendezvénysorozatot szervez a következő műsorral:
16:00 – ERŐS EURÓPÁT, FEJLŐDŐ ERDÉLYT! Lakossági fórum a Jelen Ház nagytermében.
Vendégek: Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke, Winkler Gyula, európai parlamenti képviselő, Hegedűs Csilla, európai parlamenti képviselőjelölt, Mile Lajos, Magyarország kolozsvári főkonzulja
17:30 – Ünnepség a Szabadság-szobornál
Szónokok: Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke, Markó Béla, volt szövetségi elnök, Faragó Péter, az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének elnöke, Király András, a Szabadság-szobor Egyesület elnöke
Fellép a Csiky Gergely Főgimnázium Pacsirták gyermekkórusa és szavalni fog Tapasztó Ernő, az Aradi Kamaraszínház igazgatója.
19:00 – ünnepi hangverseny a Kultúrpalotában
Előadók: Szecsődi Ferenc Liszt-díjas hegedűművész, Érdemes művész és Benedekfi István zongoraművész
Felhívjuk minden kedves érdeklődő figyelmét, hogy az ünnepi hangversenyen meghívóval lehet részt venni. A meghívókat április 10-től igényelheti személyesen az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének székházában (Episcopiei utca, 32-es szám), a nyitvatartási program alatt (hétfő-csütörtök: 09-17 óra, péntek: 09-13 óra). A meghívók ingyenesek és korlátozott számban kaphatóak.

Categories: Életstílus, Slider