Kisjenő az első állomása az Aradi Kamaraszínház Szórvány Kulturális Karavánnak

Kisjenő az első állomása az Aradi Kamaraszínház Szórvány Kulturális Karavánnak

Április 8-án, Kisjenőn indítja útjára az Aradi Kamaraszínház a tizenegy állomásos Szórvány Kulturális Karavánt. Az Aradi Kamaraszínház Arad megye 26 magyarlakta szórványtelepülésének bevonásával tizenegy helyszínre (Kisjenő, Pécska, Kisiratos, Majlát, Kispereg, Simonyifalva, Zerind, Ágya, Nagyiratos, Zimándújfalu, Arad) juttatja el előadásait a Karaván keretében.
Kisjenőn délelőtt 10 órakor a Kultúrházban Szente Vajk – Gulyás Levente: A kolozsvári bíró zenés mesejátékát láthatják a legifjabb nézők. Előadás után interaktív foglalkozást tartunk a gyerekeknek.
Felnőtt nézőinknek 18 órakor szintén a Kultúrházban Móricz Zsigmond A Zördög című három egyfelvonásos darabaját mutatjuk be. Az előadást 16 éven felülieknek ajánljuk.
Az előadás után a Juhász Zenekar tart táncházat, közreműködik Farkas Tamás és a táncosok.
Az „Aradi Kamaraszínház – Szórvány Kulturális Karaván” néven indított előadássorozat, amelyet a Magyar Kormány támogat a Nemzetpolitikai Államtitkárságon, illetve a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-n keresztül, és amely kezdeményezésnek partnere az RMDSZ, a színházunktól távolabb élő, a kultúrához és színházi előadásokhoz csak nagyon ritkán hozzáférő emberekhez szeretnénk eljuttatni az anyanyelvi kultúrát.

(Az Aradi Kamaraszínház sajtóközleménye)

Categories: Életstílus, Slider