A szégyen napja: elfogadták a költségvetést

A szégyen napja: elfogadták a költségvetést

A PSD-ALDE kormány szégyene, hogy Romániának még február közepén sincs költségvetése erre az esztendőre, hisz habár elfogadta a kormány a mai ülésén a 2019-es évi állami költségvetés tervezetét, ezt még át kell futtassák a parlamenten. Az Agerpres híre szerint Eugen Teodorovici pénzügyminiszter a kormányülést követően elmondta, a büdzsé tervezetét még a nap folyamán elküldik a parlamentnek.
A tárcavezető szerint a minisztérium honlapján közzétett eredeti változathoz képest történtek módosítások, miután a tervezetet megbeszélték a Gazdasági és Szociális Tanáccsal, a Pénzügyi Tanáccsal és más társadalmi szereplőkkel. Teodorovici elismételte a 2019-es költségvetés sarokszámait: 1022,5 milliárd lejes nemzeti össztermék (GDP), ami 5,5%-os növekedést jelent 2018-hoz képest, 5163 lejes bruttó átlagbér és átlagosan 5,282 millió alkalmazott.
Az Agerpres tájékoztatása szerint a miniszter “rendkívül fontosnak” nevezte, hogy a jelenlegi kormánykoalíció vezetése alatt, három év alatt 33%-kal nő a nemzeti össztermék, és idén átlépi az 1.000 milliárd lejes küszöböt. A tárcavezető kiemelte, hogy a kormánykoalíció közös erőfeszítéseinek eredményeként az államháztartás GDP-arányos hiánya 2,55% alatt marad, amivel eleget tesznek a Maastrichti Szerződés vonatkozó előírásának.
Hogy a sok sebből vérző és szándékosan késleltetett PSD-büdzséből mi valósul meg, az majd kiderül a hétköznapokon.

Fotó: gov.ro (archív)

Categories: Aktuális, Slider