Szilánkokra hullott az UTA: mindössze 11 játékos áll rendelkezésre

Szilánkokra hullott az UTA: mindössze 11 játékos áll rendelkezésre

Az UTA labdarúgó csapata hétfőn, január 7-én kezdi meg a felkészülést a tavaszi szezonra, ám várhatóan mindössze 11 játékos jelenik meg az első összetartáson. A sportarad.ro információi szerint a csapatból a bajnokság végén, valamint a téli szünetben kilencen mondtak búcsút – Pop, Cubleșan, Vădrariu, Petra, Janos, D. Dan, A. Iuga, Oprea, Matei –, akikkel a piros-fehérek elkezdték az őszi menetelést, a tízedik pedig Enescu lesz. Manea sérüléssel, Benga vízum-gondokkal küszködik. A helyzetet súlyosbítja, hogy az UTÁ-nak továbbá nincs erőnléti edzője és masszőrje sem. Állítólag mindkét feladatra próbáltak Aradra csábítani szakembereket – még Olaszországból is –, de a kiszemeltek kínosan ódzkodnak, vélhetően az anyagiak miatt.
Így aztán hétfőn Ionuţ Popa vezetőedző mindössze Bodea, Orlic – Costin, Copaci, Suslak, R. Iuga, El Hasni, Coulibaly, Stahl, D. Popa, Rus játékosokra számíthat a Motorul pályán, adta hírül a sportarad.ro, hozzájuk csatlakozhat még néhány saját nevelésű ifi – Gruiescu, Miculescu, Hrezdac, Isac, Merian vagy Vulturar –, akiknek beillesztése hónapokat vehet igénybe, miközben a játéktudásuk is talány.
A klubvezetés egyelőre mélyen hallgat a pótlásokról, netalán erősítésekről, miközben január 16-án már felkészülési mérkőzést játszanak a Békéscsabai Előre 1912 SE csapatával.

Fotó: Ionuţ Popa vezetőedző (uta-arad.ro)

Categories: Slider, Sport