Öthektáros szabadidőpark Pécskán

Öthektáros szabadidőpark Pécskán

Szabadidőparkot alakít ki a bivalyfarm szomszédságában lévő 48 641 négyzetméteres területen Pécska Város Polgármesteri Hivatala.
Az Európai Régiófejlesztési Alap Regionális Operatív Programján (POR 201-2020) keresztül megvalósuló 10,8 millió lejes befektetés 98%-a vissza nem térítendő támogatás.
A pályázatot sajtótájékoztatón mutatta be Monica Velici városmenedzser és Antal Péter polgármester, aki elmondta: a zöldövezetek mellett sportpályát és zenélő szökőkútat építenek, szabadtéri fitneszgépeket szerelnek fel, köztük fogyatékos személyeknek kialakítottat is és ingyenes internetet biztosítanak a biztonsági kamerák által felügyelt park területén.
– 2020 tavaszára egy szép park lesz a városközpont és a bivalyfarm szomszédságában, amelyet főleg a pécskai fiataloknak szánunk – összegezte Antal Péter.
Az eddig kihasználatlanul állt telek felé az egykori seprűgyár mellett alakítanak ki utat, a területet pedig előbb feltöltik.
Kérdésre válaszolva a polgármester elmondta: a sokak által várt termálstrandnak is marad bőven hely, de erre jelenleg nincs pályázati lehetőség.

Categories: Slider