Egykori nagyiratosi pedagógusok találkozója

Egykori nagyiratosi pedagógusok találkozója

“Az ötlet egyik volt, pedagógus kolleganőmtől Maria Busutól származott, aki megemlítette, milyen remek lenne egyszer Nagyiratoson ismét összejönni a régi tanárokkal, tanítókkal, mert ő 28 éve nem járt ott, és van, akit azóta sem látott” – foglalta össze a lényeget az Aradi Napnak Király András, a Nagyiratosi Általános Iskola korábbi pedagógusa, igazgatója. – “Megígértem, hogy én megszervezem, Papp Attila polgármester pedig, aki diákunk volt, gondolkodás nélkül az ötlet mögé állt” – magyarázta.
Szombaton aztán a Nagyiratoson a rendszerváltás előtti másfél évtizedben oktató pedagógusok találkoztak a községben. Aki tehette, jelen volt. Beszélgettek, felelevenítették a régi emlékeket, de találkoztak a volt diákokkal, majd közös vacsora zárta a programot.
“A nagyiratosiak rendkívül kedves házigazdák voltak, külön köszönet Papp Attila polgármesternek, és megegyeztünk, hogy kibővítve a társaságot, függetlenül attól, hogy ki, milyen periódusban tanított, a 2019-es Nagyiratosi Falunapokon megismételjük az összejövetelt” – mondta lapunknak Király András.

Categories: Aktuális, Slider