Az EU-küldöttség “beleszagolt” Arad szemetébe

Az EU-küldöttség “beleszagolt” Arad szemetébe

Ma Aradon járt és érdeklődött a szelektív hulladékgyűjtési program stádiumáról az Európai Unió küldöttsége. Ami nem véletlen, mert az EU 30 millió euróval finanszírozta a program életbe ültetését. Amennyiben a programot Arad megye az erre létrehozott hulladékgazdálkodási egyesületen (ADI-SIGD) keresztül nem ülteti életbe december 31-ig, visszafizethetik a pénzt. A news.ro úgy tudja, az uniós küldöttség optimista volt az üggyel kapcsolatban, hasonlóan Sergiu Bîlcea megyei alelnökhöz, vagyis mindenki reméli, hogy Arad nem kell visszafizesse a 30 millió eurót.
Csakhogy a helyzet katasztrofális, miután a Polarist leváltó Retim gyakorlatilag április 24-től kezdődően szétrúgta a megyeszékhelyen a szelektív hulladékgyűjtést. Három hónapja hordják a szemetet, de még időpontot sem ígértek arra, mikortól folytatják a szelektív gyűjtést. A sárga és barna kukák szétosztásával leálltak, sorra zárják be ügyfélfogadási központjaikat. Miközben az uniós pénzen vásárolt kukák a reptér melletti raktárban várják a szétosztást.
Vidéken, ahol már van szolgáltató egy fokkal jobb a helyzet, ám a begyűjtés, a szortírozó és bálázó állomások olajozott együttműködése még csak nem is körvonalazódik.
Az ügy külön pikantériája, hogy az ADI-SIGD éléről kirúgott Adrian Ţolea most háborúzik a megyei tanáccsal.

Fotó: sárga kukák a reptéren

Categories: Aktuális, Slider