Születésnap a színházban

Születésnap a színházban

A budapesti Nemzeti Színház két előadásával – Körhinta – ünnepeltük az aradi magyar színjátszás 200. születésnapját. A maratoni program délelőtt szimpóziummal kezdődött, majd folytatódott a 16.00 és 20.00 órakor kezdődött előadással. A délutáni programon jelen volt és rövid beszédet mondott Kelemen Hunor RMDSZ-elnök is.
A felszólalók közül Bognár Levente alpolgármester kiemelte, hogy “ha összetart a közösség, lesz közönség”, és azt kívánta, hogy az aradi magyarság 200 év múlva is így ünnepeljen.
Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója elmondta, tudja, mit jelent kisebbségi létet szolgálni egy színházzal, majd megdicsérte Arad egyetlen létező színházát, az Aradi Kamaraszínházat, mondván, “tisztességes helyet vívott ki magának” a magyar színjátszásban.
Az előcsarnokban az alkalomhoz illő kiállítást láthattak a nézők, akik távozáskor megkapták a Kölcsey Egyesület 3 Havi Szemléjének friss, évfordulós számát.
Az ünnepség szervezője az RMDSZ Arad Megyei Szervezete és a Kölcsey Egyesület volt, támogatta Arad polgármesteri hivatala.

Categories: Aktuális, Slider