Legyél a DiscoverEU erdélyi magyar nagykövete!

Legyél a DiscoverEU erdélyi magyar nagykövete!

Winkler Gyula EP-képviselő és a MIÉRT közös versenye a DiscoverEU sikeres erdélyi pályázóinak.

Idéntől az EU ingyen vonatjegyet ajándékoz a 18 éves fiataloknak, az élmény teljesebbé tételéhez az erdélyi magyar fiatalok elnyerhetik szállás- kaja- és egyéb költségeiket Winkler Gyula EP-képviselő és a MIÉRT közös pályázatán. Jelentkezni a pályázatra július 7-e 12 óra és július 17-e 12 óra között lehet.

„A mi munkánknak akkor van értelme, ha azt a fiatalok javára tudjuk kamatoztatni. A DiscoverEU nagyon izgalmas lehetőség az erdélyi magyar 18 évesek számára is, hiszen fontos pillanatban, felnőtt életük kezdetén, a pályaválasztás és a továbbtanulás elején fedezhetik fel, ismerhetik meg az Európai Unió más országait, különböző kultúráit. Egy ilyen utazás során életre szóló tapasztalatot és élményt lehet szerezni, amely a mi fiataljainkat is megerősítheti a saját célkitűzéseiben. Nagyon örülök, hogy az Európai Néppárt kezdeményezését az Európai Parlament elfogadta, és a programot az Európai Bizottság már idéntől bevezette” – fogalmazott Winkler Gyula EP-képviselő, aki arra biztatja a fiatalokat, hogy minél többen vegyen részt a DiscoverEU programban.

„Az elmúlt években azon dolgoztunk, hogy közelebb hozzuk az Európai Uniót a fiatalokhoz: minden évben gyakornokokat küldünk ki Winkler Gyula kabinetjébe, látogatócsoportokat szervezünk, hogy minél többen beleláthassanak az EU működésébe. Emellett több tagszervezetünk sikeresen pályázik minden évben az Erasmus+ pályázati kiírásainál” – fogalmazott Oltean Csongor, a MIÉRT elnöke. Mint elmondta, arra biztatnak minden fiatalt, hogy vegyen részt a programban, használja ki a lehetőséget, hogy kevés pénzből beutazhatja Európa több országát. “Ahhoz, hogy több motivációt kapjanak, Winkler Gyula jóvoltából a nyerteseknek megduplázzuk ezt az összeget, hogy besegítsünk az étkezés és szállás költségeibe is” – mondta.

Winkler Gyula EP-képviselő és a MIÉRT közös versenyén azok az erdélyi magyar fiatalok (csoportok is) vehetnek részt, akik sikeresen megpályáztak egy DiscoverEU utazási igazolványt, és megkapták a visszaigazoló értesítést, a MIÉRT egyik tagszervezetének aktív tagjai és részt vettek legalább egy ifjúsági rendezvényen az elmúlt évben. A nyerteseknek a DiscoverEU utazási igazolványának értékével egyenértékű támogatást biztosítanak.

További részletek és eredményhirdetés 2018. július 20-án délben a www.miert.ro és www.winklergyula.ro weboldalakon, illetve a MIÉRT és Winkler Gyula Facebook oldalain.

*** Az Európai Unió idén először hirdeti meg DiscoverEU programját, összesen 15.000 fiatalnak biztosít utazási igazolványt. Jelentkezni 2018. június 12-étől június 26-a, közép-európai idő szerint déli 12 óráig lehet. A résztvevőknek a legtöbb 30 napos utazás során legalább egy másik országba el kell látogatniuk, és legfeljebb négy uniós tagországba utazhatnak. A programban résztvevők (átlagosan) 255 euró értékű utazási igazolványra jogosultak, az utazási igazolvány másodosztályra szól. Az utazást 2018. július 9. és 2018. szeptember 30. között kell megkezdeni. Romániából 576 nyertes pályázó lehet.

(Winkler Gyula EP-képviselő irodájának sajtóközleménye)

Categories: Életstílus, Slider