Határtalan összefogás a Pécskai Magyar Közösségi Házért: újabb lépés

Határtalan összefogás a Pécskai Magyar Közösségi Házért: újabb lépés

Kedden a „Szűz Máriás” Molnár-C. Pál vallásos festőművész nyomában járó zarándokok látogattak Pécskára.
A Budapestről érkezett „bizalom zarándokok” az anyaország különböző részét látogatják a hazáért és a nemzetért imádkozva és most először utaztak a határon túlra, Kemenes Gábor, Nagykovácsi község plébánosának vezetésével.
Molnár-C. Pál a Battonyához közeli Tompapusztán született, iskolai tanulmányait Battonyán kezdte, onnan Aradra majd Budapestre került. Egyik legszebb műve a battonyai Szentháromság templom főoltárképe.
A pécskai magyar közösségről és a létrejövendő Magyar Közösségi Házról a testvérváros Battonyán hallottak és mindenképpen meg szerették volna ismerni e nemes cél érdekében munkálkodókat és segítő kezeket nyújtani számukra.
A zarándokokat Antal Péter polgármester és Balta Tajcs Tünde, a Pécskai Kisebbségi Hagyományörző egyesület elnöke fogadta, majd a polgármesteri hivatal disztermében Bacsilla Eszter, a 2-es számú Általános Iskola igazgatóasszonya köszöntötte.

A magyar tagozat I., II., III. és V. osztályos tanulói és tanítóik szép műsorral mutatták be hogyan is őrizzük mi, határon túli magyarok, nemzeti értékeinket, kultúránkat, hagyományainkat.
Antal Péter polgármester, a Pécskai Kisebbségi Hagyományörző Egyesület tagjai és annak Nagy Maros citerazenekara vacsorával és szép muzsikával fogadták a bivalyfarmra érkező zarándokokat, akik egy szép estét töltöttek el itt.
Balta Tajcs Tünde elmondta: mindent megtettek annak érdekében, hogy a Pécskára látogatott bizalom zarándokok, otthonukba hazaérkezve, szívükben megőrizzék a Pécskán látottakat és tapasztaltakat.
A 49 fős zarándokcsoport, amelynek legidősebb tagja 92 éves, közel 1000 euróval, pontosabban 294 000 forint adománnyal járultak hozzá a pécskai Magyar Közösségi Házhoz.

Sinka Pál

Categories: Aktuális, Slider