Aradon járt a Rákóczi Szövetség küldöttsége

Aradon járt a Rákóczi Szövetség küldöttsége

Csütörtökön az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének székházában Faragó Péter képviselő, megyei elnök és Péró Tamás ügyvezető elnök fogadta a Rákóczi Szövetség küldöttségét, amelyet Csáky Csongor főtitkár vezetett. Ennek előzménye, hogy az aradi RMDSZ “kiakadt” amiért a megye kimaradt a Rákóczi Szövetség programjaiból, ezért a közelmúltban Faragó és Péró Budapesten járt. “Tulajdonképpen nyitott ajtókat döngettünk, és megbeszéltük a dolgot” – mondta ezzel kapcsolatban Faragó, a Rákóczi Szövetség küldöttsége pedig most már magával is hozta, többek között a Babanapló könyveket.
Ami Arad megyét illeti, Csáky Csongor az Aradi Napnak elmondta, hogy minden, 2018. január 1. után született magyar gyermek szülei megkapják a Babanaplót, a nagycsoportos óvodások pedig, akik a nulladik osztályba lépnek, mesekönyvből, színezőből, színes ceruzáskból, fejlesztő játékokból stb. összeállított ajándékcsomagban részesülnek. S mellé egy “szülői levél” is jár. A gyermekeiket magyar első osztályba irató szülők 10 ezer forint egyszeri “ösztöndíjat” kapnak készpénzben a Rákóczi Szövetségtől. Csáky hangsúlyozta, a pénzt nem a magyar állam adja, hanem civil összefogásból gyűjtik össze a szükséges keretet.
A Rákóczi Szövetség ezt követően sem engedné el az aradi magyar gyerekek kezét, hisz például, kisiskolásoknak ópusztaszeri nyelvi tábort szerveznek, középiskolások pedig utazási támogatást igényelhetnek, amennyiben kirándulni indulnak, hogy a leszakított országrészek más iskoláinak tanulóival ismerkedjenek. A támogatás összege 200 ezer forint egy autóbusznyi utazó számára.

Fotó: Csáky Csongor

Categories: Aktuális, Slider