Magyar Közösségi Házat szeretnének Pécskán

Magyar Közösségi Házat szeretnének Pécskán

A Pécskai Magyar Közösségi Ház ötlete 2016 végén merült fel, azóta három lehetséges helyszín is szóba jött, de konkrét előrelépés az ügyben csak nemrégiben történt.
Mivel a ház a tervek szerint az egész közösséget fogja szolgálni, minden pécskai magyart, szervezetet, egyesületet és mindazokat akik ezt igénylik, a kezdeményező Pécskai Kisebbségi Hagyományőrző Egyesület nyilvános bemutatót tart.
A Pécskai Magyar Közösségi Ház projektjét szombaton, április 14-én, 18 órai kezdettel a polgármesteri hivatal dísztermében (egykori kaszinóban) mutatják be.
– A bemutató körülbelül egy órát vesz igénybe. Hangsúlyozni szeretnénk, hogy nem gyűjtést szervezünk, hanem csak magát a tervet mutatnánk be és a felmerülő kérdésekre válaszolunk. Minden olyan felebarátunkat szeretettel várunk aki fontosnak tartja ezt a kérdést! – fogalmaznak a szervezők.
Ez alkalommal, a tavaly novemberi után másodszorra is bemutatásra kerül Pécskán Balta János újságíró „Az elfelejtett hadsereg” című kötete, amelynek hősei egykori pécskai munkaszolgálatosok.

Sinka Pál

Fotó: A Pécskai Kisebbségi Hagyományőrző Egyesület tagjai és támogatói a leendő közösségi ház előtt

Categories: Aktuális, Slider