Szakszervezeti vészharang: vasárnap reggeltől leáll a központi fűtés?

Szakszervezeti vészharang: vasárnap reggeltől leáll a központi fűtés?

“A polgármesteri hivatal mindent megtesz, hogy ne legyen fennakadás a központi fűtésben. Kedden a minisztériumban lesz megbeszélés, mert nem normális, hogy a földgázt szolgáltató magáncég előre kéri a pénzt, miközben az elosztást végző CET H csak egy hónap múlva kapja meg a lakosságtól” – nyilatkozta az Aradi Napnak Bognár Levente alpolgármester, aki Gheorghe Falcă polgármesterrel együtt részt vett a prefektúrán ma délelőtt, a hőszolgáltatás ügyében összehívott Társadalmi Dialógus Bizottság ülésén.
A prefektúra sajtóközleménye szerint, a megbeszélésen Doru Lebădă, a Termoelectrica Független Szakszervezet (SLI Termoelectrica) aradi kirendeltségének vezetője kijelentette, február 11-én, vasárnap reggel 6.00 órától leáll a hőszolgáltatás Aradon. Hogy ez ne következzék be, a primér hőt (és villamos energiát is) előállító, a város melletti CET Arad Rt. azonnal ki kellene fizessen 8,4 millió lejt a földgázt szállító C-Gaz Energie cégnek. Amennyiben nem teszik meg, a vállalat elzárja a gázcsapot, leáll a CET Arad. A prefektúra szerint nincs más megoldás, csak a 8,4 millió lej kifizetése, Bognár viszont optimista, és bízik benne, hogy elkerülhető a hőszolgáltatás leállása, erre állítólag a C-Gaz is ígéretet tett.
A mai tanácskozásra a polgármesteri hivatal is reagált: Gheorghe Falcă kijelentette, “az előre fizetés nem más, mint zsarolás”. A sajtóközleményben emlékeztetett, hogy gyakorlatilag Arad fizeti azt, ami a kormány kötelessége lenne, ez pedig igazságtalanság az aradi adófizetőkkel szemben. A felsorolt adatokból kiderül, hogy a PSD-kormány, miközben más településekkel hőszolgáltatás tekintetében nagyvonalú, Aradnak csak morzsákat csepegtet. Tavaly, például, a Tudose-kabinet mindössze 5 millió lejt adott a város hőellátásának támogatására.
Falcă felkérte a PSD aradi parlamenti képviselőit, vegyenek részt a minisztérumi megbeszélésen, álljanak ki a városért.

Categories: Aktuális, Slider