Látogatási tilalom, korlátozás a kórházakban

Látogatási tilalom, korlátozás a kórházakban

Az egyre inkább terjedő influenzajárvány miatt az Arad Megyei Kórház három osztályán mától teljes látogatási tilalmat rendeltek el: gyermekosztály I. és II., valamint szülészet-nőgyógyászat. Ezeken az osztályokon tilos a beteglátogatás.
A kórház többi osztályán is drasztikus intézkedéseket vezettek be február 8-tól: egy beteget maximum ketten látogathatnak, de csak 15 percre. A részlegekre való belépéskor kötelező a kézmosás, majd az egyszer használatos egészségügyi szájmaszk, a köpeny valamint a cipővédő fólia viselete.
A látogatási időt hétfőtől vasárnapig 16.00-17.00 óra közé korlátozták.
Kérdés, hogy lesz-e elegendő “védőfelszerelés” az osztályokon, kézmosási lehetőség, valamint személyzet, aki stoppolja a 15 perces látogatási időt, netalán számolja a beteglátogatókat.
A közlemény arról nem szól, hogy a kórházi osztályokra gyakorlatra érkező orvostanhallgatókat, az eddigi gyakorlatnak megfelelően, vajon továbbra is beengedik-e az utca szennyeződésétől fertőzött színes, kórházi védőruhában, papucsban. És kimehetnek-e délben, akárcsak az ápolók, orvosok a kórházi védőruhában ebédelni, vásárolni, majd vissza az osztályokra.
Ígérjük, a tiltások betartását ellenőrizni fogjuk a hétvégén.

Categories: Aktuális, Slider