Kisjenői íjászok sikere Malajziában

Kisjenői íjászok sikere Malajziában

Január 26-28. között a Malajziában megrendezett Nemzetközi Íjász Fesztiválon (Festival Memanah Tradisional Antarabangsa Malaysia) a kisjenoi Phoenix Archery (Kis Nagy Zoltán, Ozsvár András, Varga László, Bíró Zoltán) és Ridi Ferenc, a Nagyvaradi Pusztai Farkasok íjásza, mint csapat képviselte Romániát. A számunkra sokszor kibírhatatlan klímában három pályát kellett teljesíteni. Volt olyan pillanat, amikor azt mondtuk kész, vége. Például, amikor eltört az íjjam, amelyik nem bírta a meleget és a magas páratartalmat, vagy a dzsungelben, ahol szinte nem volt levegőnk, és még sorolhatnám! Egymást bátorítva, bíztatva, csapatban gondolkodva és dolgozva mégis sikerült végigvinni a versenyt, és végul dobogóra állni! Különböző céltáblákat helyeztek el 40 és 60 méterre, de lőni kellett 3D-s állat-célokra a dzsungelben, vagy technikai célokra, amelyeket a lehető legváltozatosabb pozíciókba rakták ki.
A résztvevők – Magyarország, Szlovákia, Románia, Ausztria, Spanyolország, Indonézia, Malajzia, Kína, Mongólia, Tajvan, Kirgizisztán, Szingapúr, Burma, Törökország és Dél-Korea – közül a csapatversenyben az első helyet Magyarország, a másodikat a házigazdák, a harmadikat Románia csapata szerezte meg.
Egyéniben Kis Nagy Zoltan az 5., Ridi Ferenc 6. helyen végzett.
Köszönjük a támogatást, elsősorban Burdan Gheorghe polgármesternek és a kisjenői tanácsnak, akik nélkul nem jöhetett volna létre ez az utazás, és mindenkinek, aki segített, szurkolt és együtt örült velünk e nem mindennapi sikernek.

Bíró Zoltán

Categories: Slider, Sport