Sziget 2018: megvannak az első fellépők

Sziget 2018: megvannak az első fellépők

Az idén 26. alkalommal megrendezésre kerülő Sziget Fesztivál mára a világ egyik legismertebb zenei és kultúrális eseménnyé nőtte ki magát, így természetes, hogy egyre több romániai, köztük Arad megyei fiatalt vonz.
Van aki kedvencének koncertje miatt vesz napijegyet, mások az egész hetet a Hajógyári szigeten töltik a különleges hangulat és programok miatt.
A szervezők bejentették, hogy a Sziget újabb 25 évet a „Szeretet Forradalma” jegyében tervezik. „Mindannyian mások vagyunk, máshonnan érkeztünk, más a vallásunk, a bőrünk színe, más nyelvet beszélünk, más az érdeklődési körünk, az ízlésünk, különböző dolgokat tartunk fontosnak” – írják a „Love Revolution” kiáltványában, „de amikor együtt vagyunk, rájövünk, hogy a különbözőség ereje nagy dolgokra képes”.
Bár a megszokottnál később hozták nyilvánosságra az első fellépőket, a várakozás megérte, hiszen egyből Kendrick Lamarral nyitották a listát.
A 30 éves rapper DAMN. című albumát szerették a kritikusok, első volt a Billboard 200-as lemezlistáján és több MTV-díjat is bezsebelt.
Szintén húzónévnek számít a Mumford & Sons angol folk-rock banda, Kygo norvég lemezlovas, az Oasis frontembere, Liam Gallagher, a brit Bastille és Cleand Bandit, Parov Stelar vagy Zara Larsson.
Összesen 37 nevet hoztak nyilvánosságra a szervezők, akik a Sziget színpadjain lépnek fel augusztus 8-15. között. Early bird jegyek a hónap végéig vásárolhatóak.
A tavalyi fesztiváről készült aftermovie itt megnézhető: https://youtu.be/w6G26rLsryQ

Sinka Pál

Categories: Életstílus, Slider