Magyar gazdafórum Pécskán

Magyar gazdafórum Pécskán

Nagyszámú pécskai és megyebeli magyar mezőgazdász – köztük fiatalok – vett részt pénteken délelőtt a városháza dísztermében megtartott gazdafórumon.
A rendezvény témáját a gazdák érdekében működő szövetkezeti rendszerek és intézmények bemutatása adta.
Erről tartott előadást dr. Torda Márta, a Magyar Földművelésügyi Minisztérium Nemzetközi és Kárpát-medencei Kapcsolatok Főosztályának az osztályvezetője; Kocsy Béla, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) külkapcsolati igazgatója; Sebestyén Csaba parlamenti képviselő, a Romániai Magyar Gazdák Egyesületének elnöke; Somogyi Norbert PhD, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) stratégiai főigazgató-helyettese, valamint Kranowszky Nagy Andrea, a Magyar Nemzeti Kereskedőház Aradi Regionális Irodájának vezetője.
Számos gond került szóba, a mezőgazdászok egyetértettek abban, hogy az egyik legnagyobb probléma a szakmunkásképzés hiánya, hiszen így nekik kell betanítani a munkásaikat.
A gazdákat köszöntötte Antal Péter pécskai polgármester, jelen volt ifj. Zágoni Szabó András, a Romániai Magyar Gazdák Egyesületének ügyvezető elnöke, Kocsik József, az Arad Megyei Magyar Gazdák Egyesületének elnöke, Bölöni Péter megyei tanácsos és Nagy Zsolt megyei falugazdász is.
A fórumot az Arad Megyei Magyar Gazdák Egyesülete szervezte a Magyar Kormány támogatásával, Pécska Város Polgármesteri Hivatalának közreműködésével.

Sinka Pál

Categories: Gazdaság, Slider