Szentanna: nők jó pénzért jelentettek családi erőszakot

Szentanna: nők jó pénzért jelentettek családi erőszakot

A Csalás Elleni Európai Hivatal (OLAF) egyik vizsgáló csoportja a héten Szentannára “költözött”, miután feljelentés érkezett, hogy egy uniós program keretében több nő is illegálisan részesült anyagi támogatásban. A képlet rém egyszerű: a 2015-2016-ban zajlott uniós “Start egy új életért a közösségben” címet viselő program, ennek során olyan nők kaptak anyagi támogatást, akik panaszt tettek családon belüli erőszakra. Magyarán, hogy házastársuk verte őket. Megérte, hisz egy “új élet kezdéséért” fejenként 6000 lej ütötte a markukat.
Az első vizsgálatokból kiderült, hogy főként a polgármesteri hivatal alkalmazottai, rokonaik voltak a “szenvedő felek”. A projektet egy civil szervezet bonyolította le Szentannán (is), ennek ellenére, az OLAF szakemberei most külön irodát kaptak a polgármesteri hivatalban, hogy meghallgassák az érintetteket. Több tucat személyt vádolnak csalással Szentannán.
Mint köztudomású, korrupció-gyanus ügyekben az OLAF csupán vizsgálódik és megállapít az uniós tagállamokban, bűnvádi eljárást kizárólag az ügyekben érintett ország igazságszolgáltatása indíthat.

Fotó: Szentanna, polgármsteri hivatal

Categories: Aktuális, Slider