Három aranyérmet szereztek a kisjenői íjászok

Három aranyérmet szereztek a kisjenői íjászok

Január 6-án, szombaton, egyidőben, az ország öt településén is fedett pályás íjászversenyt tartottak: Korond, Belcești, Nagyszeben és Bukarest mellett a kisjenői Phoenix Archery Íjászklub is csatlakozott ehhez a versenysorozathoz, amelyet a román szakszövetség szervezett. A versenyre a városi sportcsarnokban került sor, ahol 22 magyarországi és mintegy 60 romániai – többek között aradi, nagyváradi, temesvári és lugosi – íjász ragadott íjat és mérette meg magát a különböző kategóriákban.
A regisztrációt követően a megjelent íjászokat négy csoportra osztották, majd a szabályok ismertetése után, kilenc óra környékén kezdetét vette a verseny. A nap folyamán a szervezők zsíros kenyérrel, kávéval, teával kínálták a versenyzőket, és a szünetekben mindenki előfizethetett egy nagy adag töltött káposztára is.
A helyi eredmények összesítése után minden kategóriából országos bajnokot hirdettek. A kisjenői sportklub íjászai országos szinten három aranyérmet és négy bronzérmet szereztek, de volt olyan kategória is amelyben magyarországi íjász állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A versenysorozat összesített eredményei megtalálhatóak a román íjászszövetség hivatalos oldalán. (http://www.arcusonline.ro/Results.aspx?ConId=107).
A délután hét órakor kezdődő díjátadón a polgármesteri hivatal képviseletében Florina Scorte, jegyző és Chereji Flavius, városi tanácsos közreműködésével átadták a helyi bajnokoknak és az országos bajnokságot Kisjenőn megnyerő versenyzőknek is a győzteseknek járó érméket és emléklapokat. A díjátadó után a tombolahúzás következett, amelynek a főnyereménye egy meghívó volt a “Kárpátok Trófeája” elnevezésű szezonzáró versenyre.
Köszönettel tartozunk Gheorghe Burdan polgármesternek és a városi tanácsnak a hathatós támogatásért, a sportklub tagjainak pedig az odaadó és kitartó munkáért, valamint minden jószándékú embernek aki bármivel is hozzájárult a verseny sikeres lebonyolításához.

Kis Nagy Zoltán

Categories: Slider, Sport